Храносмилателни ензими бромелаин и папаин с витамин С

41.00 лв.

Sanct Bernhard | Enzyme Capsules

Хранителна добавка с ензими в комбинация с плодове от ананас и папая на прах и витамин С. Всяка капсула съдържа 100 мг бромелаин, 100 мг папаин, 100 мг плод от ананас на прах, 100 мг плод от папая на прах и 75 мг витамин С.

 • Опаковка 90 капсули за 30 дни
 • Два мощни протеолитични и храносмилателни ензима – бромелаин и папаин
 • С ценните растителни съединения на плодовете от ананас и папая
 • За стимулиране на имунната система и предотвратяване на възпаленията
 • Незаменима супер добавка за здрава храносмилателна система
 • За добро храносмилане и пълноценно усвояване на хранителните вещества
 • При проблеми с храносмилането, подуване на корема и тежест в стомаха
 • При дискомфорт след хранене и газове
 • При повишен прием на белтъчна и мазнинна храна
 • Гарантирано немско качество
 • Продукт с официален произход

С този продукт печелите 41 бонус точки за отстъпки при следващи поръчки!


Количество

Описание

Защо да приемам ензими като хранителна добавка и как ще ми помогнат те?

Ензимите са сложни протеинови молекули, от които нашето тяло се нуждае, за да функционира правилно. Те предизвикват (катализират) биологични реакции и са необходими за всяко едно химическо действие, което се извършва в нашите тела. Храносмилателната система, имунната система, кръвта, черния дроб, бъбреците, далака и панкреаса, както и способността ни да виждаме, мислим, чувстваме и дишаме – всичко зависи от ензимите. Всички витамини и минерали, които ядем, и всички хормони, които тялото ни произвежда, се нуждаят от ензими, за да работят правилно.

Правилната работа на нашето тяло, нашето здраве зависи от доброто усвояване хранителните вещества от храните, но доброто храносмилане на свой ред също е обусловено от ензимите. С напредване на възрастта, собственото производство на ензими в нашето тяло намалява, като този процес допълнително се повлиява и от фактори като тютюнопушене, прием на некачествена храна, изтощителен начин на живот.

Бромелаин и папаин са ензими с растителен произход, добивани от плодовете съответно на ананас и папая. Те са протеолитични ензими, чиято основна функция е да разграждат протеините (белтъците) до техните съставни елементи – аминокиселините, които нашето тяло използва като градивни блокове в биохимичните процеси.

Бромелаин и папаин могат да работят в 2 основни посоки

 1. Като храносмилателни ензими, приемани по време на хранене – за подпомагане работата на храносмилателната система и пълноценно усвояване на веществата, приемани с храната.
 2. Като протеолитични ензими, приемани между храненията – за намаляване на възпаленията и произхождащите от тях болести, повишаване на имунитета и забавяне признаците на стареене.

Бромелаин и папаин като храносмилателни ензими

Храносмилателните ензими се отделят естествено по време на хранене от стомашните жлези – в стомаха и от жлъчката и панкреаса – в дванадесетопръстника. С тяхна помощ ние химично преработваме храната като разграждаме мазнините, въглехидратите и белтъчините, приемани с нея, до техните по-малки градивни елементи, които тялото може да използва. От степента, в която сме успели да разградим първоначално приетата храна зависи в последствие степента на усвояване на хранителните вещества през тънкото черво в кръвта.

След нашата 30 годишнина, храносмилателните ензими, които сами произвеждаме по време на хранене са крайно недостатъчни за пълноценно разграждане на приетите храни. Ензимната недостатъчност, всъщност, е една от първите и основни причини да срещаме специфичните симптоми на проблеми с храносмилането – подуване на корема и тежест в стомаха, дискомфорт след хранене и газове, чести прояви на лошо настроение или главоболие. Също, когато ядем храни, които са били готвени, варени или обработени, губим ефективността на ензимите, които естествено са се съдържали в тях.

Приемът на бромелаин и папаин като храносмилателни ензими по време на основните ежедневни хранения е добър начин

 • да поддържаме здравословно храносмилане и комфорт по време на хранене,
 • да премахнем стомашни проблеми, подуване на корема, тежест в стомаха и  газове,
 • да си осигурим добро усвояване на ценните вещества от храната,
 • да подпомогнем храносмилателната система по време на хранене.

Бромелаин и папаин са подходящи и за хора с хранителни алергии (освен към ананас и папая), както и хора, които имат затруднения при усвояването на протеините и мазнините.

Бромелаин и папаин като протеолитични ензими

Като протеолитични ензими, бромелаин и папаин регулират метаболитните функции, за да подсигурят издръжливостта, енергийните нива и функционирането на имунната система, те насърчават заздравяването на тъканите и възстановяването на мускулите.

Протеолитичните ензими са важни регулатори и модулатори, необходими на тялото при реакциите му по време на стрес. Когато телата ни са изложени на стрес, възникват възпаления, които довеждат до болести. Тези ензими помагат на тялото ни да реагира на възпаленията като работят за осигуряване на защита.

Бромелаин и папаин са два от трите най-известни протеолитични ензима, заедно с ензима пепсин, който се синтезира естествено в нашето тяло и е изключително важен за разграждането на белтъците до аминокиселини. Бромелаинът и папаинът имат подобни действия на пепсина, но са с растителен произход.

Ползи от приема на бромелаин и папаин като хранителна добавка между храненията

 • Модулират възпалителните процеси чрез множество механизми, включително намаляване на подуването на лигавиците, намаляване на капилярната пропускливост и разтваряне на фибриновите отлагания, образуващи кръвни съсиреци и микротомби.
 • Намаляват вискозитета на кръвта и подобряват кръвообращението, като намаляват риска от образуване на кръвни съсиреци в кръвоносните съдове.
 • Увеличават доставката на кислород и хранителни вещества, подобряват транспортирането на вредни отпадъчни продукти далеч от травматизирани тъкани.
 • При засегнати кости и стави подпомагат разграждането до по-малки фрагменти на плазмените протеини и клетъчните остатъци на мястото на увреждането, което значително улеснява преминаването им през лимфната система. Това води до по-бързо отминаване на подуванията, облекчаване на болката и дискомфорта в засегнатите кости и стави. Могат да помогнат на спортисти да се възстановят по-бързо от трудни тренировки и състезания.
 • Демонстрират терапевтични ефекти при предотвратяване на атеросклероза и диабетна болест. Папаята, в допълнение, е отличен източник на мощни антиоксиданти като витамин С и витамин А, които помагат да се предотврати окисляването на холестерола, а само когато холестеролът е окислен, той може да се закрепя и натрупва по стените на кръвоносните съдове, като образува опасни плаки, които в крайна сметка могат да причинят инфаркти или удари.
 • Проучванията показват, че протеолитичните ензими помагат да се намали тежестта на възпалителните заболявания на червата и индуцират ремисията на улцерозен колит.
 • Разграждат патогенни имунни комплекси, които потискат нормалната функция на имунната система. Докато имунните комплекси са нормална част от имунния отговор, когато се появят в излишък, могат да бъдат причина за някои бъбречни заболявания, нервни възпаления и редица ревматологични заболявания, включително ревматоиден артрит. Проучвания демонстрират, че протеолитичните ензими могат да разградят съществуващи патогенни имунни комплекси и дори да предотвратят тяхното образуване на първо място, подобрявайки лимфния дренаж. Това осигурява стимулиращ ефект върху имунната система.
 • Полезни са при предотвратяването на рак на дебелото черво. В допълнение, фибрите в плодовете на папая, могат се свързват с токсините, причиняващи рак в дебелото черво и да ги държат далеч от здравите клетки на червото. Наличието на фолат (форма на витамин В9), витамин С, бета-каротин и витамин Е в плодовете на папаята, се свързват, заедно и по отделно, с намален риск от рак на дебелото черво.
 • Осигуряват синергична защита на клетките на дебелото черво от увреждания, причинени от свободните радикали, като могат да намалят отока и възпалението в червото. Това прави бромелаина и папина особено полезни за хора с болест на Крон, заболяване на храносмилателната система цьолиакия, и язви.

Най-често описваните признаци за ензимна недосатъчност са лошо храносмилане, излишък на газ, преждевременна поява на бръчки по кожата и бели коси, скованост на ставите, намалена или липса на енергия. Много от тези симптоми са характерни симптоми на остаряването, но приемът на протеолитични ензими под формата на хранителна добавка ще ни помогнe да забавим признаците на стареене.

Формулата на Sanct Bernhard

Комплекс от растителните супер ензими бромелаин и папаин в комбинация с плодове от ананас и папая на прах, с витамин С.

 • Бромелаинът се съдържа в естествен вид в плода и стеблата на тропическото растение ананас, също и в сока от плода. Като храносмилателен ензим, той има мощно действие при разграждането на белтъци както в алкална, така и в киселинна среда, използва се ефективно при подуване, газове и синдром на раздразнено черво, необясними ежедневни коремни болки, диария и запек или редуването им, продължително подуване на корема, отделяне на газове. Освен като храносмилателен ензим, бромелаинът се приема и самостоятелно заради високата му степен на усвояемост и многостранните, положителни ефекти, които оказва върху нашия организъм, в това число естествено подпомагане функциите на имунната ни система и силните му противовъзпалителни свойства. Използва се и като съставка в лекарства, също и в козметични средства за лице и тяло.
 • Папаинът се съдържа естествено в плодовете на тропическото дърво папая. Като храносмилателен ензим, той е изключително мощен при разграждането на белтъци и мазнини и е полезен за доброто усвояване на хранителни вещества. Ефективен е при подуване на корема, намаляване на възпаленията и при повишена стомашна киселинност. Използва се не само като храносмилателен агент, но и като съставка в лекарства за лечение на възпаления, диария, хрема, псориазис, тумори, при лечение на рани, също и при подпомагане на имунната система. Папаин е често срещана съставка и в козметиката за лице, тяло и устна хигиена.
 • Ананасът е супер плод и отличен източник на манган, мед, желязо, магнезий, витамини от групата В – В1, В3 (PP), В6, В12 и витамини А и С. Ананасът е плод с лечебни свойства, допринася и за редуциране на теглото.
 • Папаята е силен антиоксидант и плод с богатото съдържание калий, калций и магнезий, витамини С и А, малки дози Е и К.
 • Витамин С има положително влияние върху имунната система и метаболизма, действа много ефективно като антиоксидант и помага да се предпазят клетките от оксидативен стрес. Той е активен катализатор на редица химични процеси в тялото и участва в изграждането на важни за здравето и красотата ни протеини.

Начин на употреба

Пийте по 1 капсула 3 пъти дневно с достатъчно течност.

Съвети при употреба

 • Ако се приемат като храносмилателни ензими за подобряване на храносмилането, това е препоръчително да става по време или непосредствено след основните и по-богати хранения.
 • Консултирайте с лекар употребата на този продукт в случаите, когато страдате от язва или гастрит на стомаха или дванадесетопръстника; когато имате проблеми със съсирването на кръвта; когато приемате лекарства (особено такива за разреждане на кръвта); при бременност и кърмене; когато имате алергия към папая, респ. ананас или когато при прием на добавката усещате парене в стомаха.
 • Информацията на тази страница да не се използва за самодиагностика или самолечение. Ако имате оплаквания, винаги се консултирайте с лекар-специалист, за да се уверите, че този продукт е подходящ за вашето конкретно здравословно състояние.
 • Приемайте капсулите цели, без да ги отваряте.
 • Препоръчаната дневна доза да не се превишава.

Състав

Бромелаин, папаин, плод от ананас на прах, плод от папая на прах, желатин, пълнители малтодекстрин и царевично нишесте; Витамин С, разделителен агент магнезиев стеарат с растителен произход.

  В 1 капсулаВ дневна доза (3 капсули)% от дневните нужди*В 100 г продукт
Bromelain
Бромелаин100 мг300 мг**14.9 г
Papain
Папаин100 мг300 мг**14.9 г
Pineapple fruit powderПлод ананас на прах100 мг300 мг**14.9 г
Papaya fruit powder Плод папая на прах100 мг300 мг**14.9 г
Vitamin CВитамин C75 мг225 мг281%11.2 г
* Референтна стойност на хранителните вещества за дневен прием съгласно регламент VO (EU) №1169/2011.
** Референтната стойност на хранителните вещества за дневен прием съгласно регламент VO (EU) №1169/2011 все още не е установена.

Опаковка

90 капсули, достатъчни за 30 дни.

Съхранявайте на сухо място с температура под 25° С. Пазете от директна слънчева светлина.

Производител

Kräuterhaus Sanct Bernhard, Германия

Билкова къща Санкт Бернард има над 110 годишна история и традиция в производството на природни продукти. Започва през 1903 г. с бране на билки и лечебни растения, които растат по ниските склонове на планината Санкт Бернард в швейцарските Алпи и разработката на билкови чайове като домакински лек за различни заболявания и здравословни проблеми.

Компанията се намира в малкия курортен град Бад Диценбах, Германия.

Санкт Бернард е сертифицирана за био-производство от 2005 г. с контролен номер DE-ÖKO-001.

Собственото производство и постоянните проверки гарантират най-високо качество на продуктите с марка Санкт Бернард. Със Sanct Bernhard ние можем да сме сигурни за:

 • натурални съставки от сертифицирани ферми или находища;
 • първокласни, внимателно подбрани, високо дозирани есенции, екстракти и активни съставки от природата;
 • контрол на качеството на входа и изхода на производствената линия;
 • производство в собствени лаборатории при най-съвременни производствени процеси;
 • доказани рецепти, развивани от квалифицирани фармацевти;
 • синергия на съставките;
 • изключително добра поносимост на хранителните добавки;
 • спазване на всички международни и европейски стандарти за производство;
 • постоянно обогатяващо се знание за ефикасността на растенията и билките, допълнено от най-новите научни открития в полза на нашето здраве.

Във фирмата все още се използват същите важни принципи, както и в миналото.

„Точно както преди около сто години, ние използваме само първокласни, добре подбрани и възможно най-високо дозирани есенции, екстракти и активни вещества от природата, за подпомагане на благосъстоянието, здравето и естествената красота. Където е възможно и подходящо нашите съставки са от растителен или минерален произход.“

Сертификати

 • Сертификат от MDC (Medical Device Certification GmbH) – удостоверява, че се провежда при непрекъснат контрол на качеството на производство, за да може всяка нова партида продукти да съответства на високия немски стандарт.
 • Сертификат от BCS ÖKO-GARANTIE GmbH – гарантира, че всички съставки на продуктите се подлагат на строг контрол от независимата огранизация за еко инспекция.

Билкова къща Санкт Бернард е с изключително висока потребителска оценка – 9,7 от 10 с над 7 хиляди мнения от клиенти, публикувани в Trust Pilot.

Визията на Sanct Bernhard: Живот в благоденствие – добро здраве, красив външен вид и физическа активност.

 

Sanct Bernhard | Храносмилателни ензими бромелаин и папаин с витамин С

41.00 лв. Поръчай

 

Вижте също…