Екипът ни излиза във ваканция до 1 август включително. Всички поръчки направени след 16:00 часа на 20 юли ще бъдат обслужвани от 2 август.

Енциклопедия

Кордицепс (Ophiocordyceps sinensis)

Автор |2020-04-09T21:33:37+03:0003.04.2019|Енциклопедия|

Кордицепс (Ophiocordyceps sinensis)  - видът за първи път е описан и класифициран през 1843 г. от Майлс Бъркли като Sphaeria sinensis. По-късно през 1878 г. Пиер Андреа Сакардо го прехвърля в рода Cordyceps и латинското наименование на вида се променя на Cordyceps sinensis. През 2007 г. след извършен молекулярен анализ за изясняване на класификацията

Протеолитичните ензими бромелаин и папаин

Автор |2020-04-03T18:00:43+03:0002.04.2019|Енциклопедия|

Ензимите са сложни протеинови молекули, от които нашето тяло се нуждае, за да функционира правилно. Те предизвикват (катализират) биологични реакции и са необходими за всяко едно химическо действие, което се извършва в нашите тела. Храносмилателната система, имунната система, кръвта, черния дроб, бъбреците, далака и панкреаса, както и способността ни да виждаме, мислим, чувстваме и дишаме

Видове пробиотици и тяхното действие в нашия организъм

Автор |2020-04-09T21:36:35+03:0020.03.2019|Енциклопедия|

Настоящата статия прави преглед на 8 ключови пробиотични щама, които имат многостранен аспект, подпомагайки имунната система, отслабването, метаболизма, храносмилането, ендокринната система, здравето на мозъка (повлияват депресивни състояния, тревожно безпокойство, паник атаки, нервни разстройва), здравето на белите дробове и състояния като астма, с положително влияние при алергии, включително и хистаминова непоносимост, ефективни при борба с

Витамините – всичко, което трябва да знаем за тях

Автор |2020-04-09T21:40:20+03:0022.11.2017|Енциклопедия|

Витамините са група от органични нискомолекулни съединения, които са необходими в малки количества за осъществяване на разнообразни биохимични функции, свързани с поддържане на нормалната метаболитна дейност на организма. Витамините, с малки изключения, обикновено не могат да бъдат синтезирани от наши организъм, и следователно техният редовен и достатъчен прием - главно с храна или хранителни

Шийтаке (Lentinula Edodes)

Автор |2020-04-09T21:43:55+03:0016.09.2017|Енциклопедия|

Шийтаке (Lentinula Edodes) е легендата на народната медицина в Югоизточна Азия, като историята на нейното използване датира отпреди 3000 години. Общоизвестна е под японското си име шийтаке, което произлиза от асоциацията с дървото шита, разновидност на кестена, и японската дума за гъба таке. Известна е още като „горска гъба“ или „черна горска гъба“, а

Рейши (Ganoderma Lucidum)

Автор |2020-04-09T22:07:09+03:0016.09.2017|Енциклопедия|

От дълбока древност до наши дни хората използват и ценят гъбите не само като храна, но и поради техната лечебна сила. Европейците винаги са оценявали високо гастрономическата стойност на дивите гъби, а в Япония и Китай от векове редица видове се използват и почитат задади техните свойства, свързани с поддържане на здравето и дълголетието.

Алое Вера

Автор |2020-04-09T22:09:42+03:0011.08.2017|Енциклопедия|

Алое вера (Aloe Vera) е един от приблизително 420 вида от рода алое обичайно известно като Aloe Barbadensis Miller, наричано още и „истинско алое“. Това е тропическо вечнозелено растение, със сочни дебели листа, по чиито ръбове се образуват бодли, което принадлежи към семейство Асфоделови (Asphodelaceae). Днес растението се отглежда по целия свят, което затруднява