Phytomer Seaweed | Ексфолиращ сапун с морски водорасли, 150 г

24.00 лв. 16.90 лв.

Phytomer | Seaweed Soap 150g

Сапун с морски водорасли, с енергизиращ и пилинг ефект. Почиства тялото и ексфолира мъртвите клетки, обновява кожата, оставяйки я мека и еластична. Формула с естествени морски екстракти, които изпълват въздуха с успокояващ аромат на море. Производител Phytomer Франция – едно от водещите имена в производството на морска козметика. Опаковка 150 г.

 • Форма, която удобно се хваща в ръка
 • Икономичен в употребата си сапун
 • Подходящ за ежедневна употреба
 • Ободряващ аромат на море
 • Изцяло натурални съставки
 • Нежно ексфолирира и премахва мъртвите клетки
 • Овлажнява и омекотява с глицерин
 • Козметика с произход Франция
 • Гарантирано качество и ефикасност
 • Продукт с официален произход

С този продукт печелите 17 бонус точки за отстъпки при следващи поръчки!


Количество

Описание

Дълбоко почистващ и ексфолиращ сапун с интензивен аромат и морски водорасли. Подходящ за всеки тип кожа, също и за ежедневна употреба.

Основни съставки

 • Червени водорасли Chondrus crispus: ексфолиращо действие
 • Глицерин: увлажнява кожата и успокоява

Начин на употреба

Използвайте под душа или във ваната. Намокрете кожата си и масажирайте директно със сапуна върху цялото тяло или желаните зони, изплакнете обилно с вода.

Съвет за красота

Може да се използва и като ексфолиращ сапун за ходила и пети.

Може да се комбинира с отслабващи и намаляващи целулита продукти, тъй като чрез действието си осигурява по-доброто им проникване в кожата, когато са нанесени непосредствено след употребата му.

Опаковка

150 г

Производител

Phytomer, Франция

Луксозната спа козметика Phytomer (Фитомер) има за цел да Ви донесе най-доброто от морето с тяхната подмладяваща, всеобхващаща линия за грижа за кожата. Съчетаваща богатството от океански съставки с най-добрите производствени практики, тази морска козметична компания създава луксозна и многообразна линия козметични продукти с фина текстура за напреднала грижа за лицето и грижа за тялото. Иновативни и изключително активни, продуктите на Phytomer са покана за здрава, естествена и дълготрайна красота – ангажимент, към който марката се отнася изключително отговорно. Тези продукти принасят в дар многобройните предимства на морския свят. 40 години опит в производството на козметични продукти, 40 години научни изследвания, 40 години открития – днес дават отражение в изключителни, безпрецедентни и високо ефективни продукти – козметиката на Phytomer.

Силно представяне в световен мащаб.

Основана през 1972г. като независима компания в сърцето на морската среда в  Бретан (Bretagne), Франция, в компанията днес работят близо 200 служители. Главното управление на марката се намира в Сен Мало. Изследователските лаборатории и прозвоството са базирани в световноизвестния залив  Мон Сен-Мишел (Mont Saint-Michel).

Въпреки че остават верни на своите местни корени, Phytomer развиват отворена към света визия. Марката придобива световно известна репутация, изградена с над 40 години опит в областта професионалната спа козметика и красота – Phytomer присъства в 70 страни и 10 000 точки на продажба! Успехът се основава три важни фактора:

 • Емблематичната, без аналог съставка OLIGOMER®.
 • Ноу-хау.
 • Постоянни научни изследвания и разработка на нови продукти.

Професионален опит. 40 години опит в работата за спа центрове и салони за красота.

Phytomer вярва в първостепенната важност на разработването на ексклузивни продукти за професионалисти. Техните специфични формули и висока концентрация на морски съставки гарантират висок клас козметични и спа процедури.

Ексклузивните  процедури за красота на Phytomer са разработени в тясно сътрудничество с научните екипи на фирмата и специалисти в областта, чиито предложения се взимат предвид. По този начин марката признава стойността на практическия опит на терапевтите и го инкорпорира в техническо ноу-хау.

OLIGOMER® Звездна съставка, уникална в света.

През 1972 г. Phytomer правят световно откритие с ключовата активна съставка OLIGOMER®, която се превръща в символ морската ефективност на тази козметика. OLIGOMER® – концентрат от частично обезсолена морска вода, е ексклузивен продукт в световен мащаб, чиято производствена тайна Phytomer държи вече 40 години.

100% натурален, OLIGOMER® съдържа всички активни съставки на морската вода, а именно 104 микроелемента, който са незаменими за баланса и жизнеността на кожата.  Активната съставка участва във формулата на повечето продукти за лице и тяло на Phytomer като подържа епидермиса здрав, минерализира и балансира, укрепва кожата като я зарежда с енергия.

1972 г. Произход на морската козметика.

Всичко започва в началото на 1970 година в Сен Мало, Бретан. Jean Gedouin, млад мечтател предприемач се очарова от научните изследвания, които демонстрират предимствата на морската вода върху кожата. Той създава Phytomer, с което на практика изобретява морската козметика: нова форма на грижа за кожата, която буквално впряга невероятното разнообразие на морския свят, за да произвежда ефективни козметични процедури и решения.

Phytomer означава „Растения от морето”.

40 години по-късно, в резултат от същата страст към морето, Phytomer, сега повече от всякога, е въплъщение на морската козметика, козметиката на бъдещето. Уникални продукти, които са детерминирани от три ключови елемента за марката: ОКЕАН, НАУКА и КРАСОТА!

Океанът и козметика на бъдещето.

Морето съдържа най-богатите източници на природни съставки и представлява огромно многообразие от възможности за света на козметиката. Phytomer създава козметични продукти като използва високотехнологичен подход за извличането на активни съставки от морето, без да се засяга естествения баланс на тяхната околна среда.

Учените от Phytomer проучват защитните механизми, развити от водораслите и морските растения, за да оцелеят в своята враждебна околна среда (вълни, УВ-лъчи, замърсяване и др.). Те извличат онези морски съставки, които са в състояние да възпроизведат естествените функции на кожата и ги интегрират в напреднали козметични формули. Този процес е известен като морска биомимикрия: ново поколение козметика, която възпроизвежда най-добрите аспекти на природата за здрава кожа и естествена красота.

Науката и научните открития на Phytomer.

Phytomer е призната марка в цял свят със своето качество и количество на иновациите.

Морето, източникът на живота, покрива 80% от земната повърхност и съдържа всички елементи (олигоелементи, минерали, витамини и др.), които са незаменими за жизнеността на кожата и баланса на тялото. Съществуват 35 000 вида водорасли и всички те съдържат в себе си богатствата  на морския свят в концентрация до 50 000 пъти.

Зад стените Центъра  за научни изследвания и технологично развитие на Phytomer екип от над 20 учени, експерти в кожната биология и клетъчната култура, се стремят да определят следващото поколение съставки  и да разработят иновативни текстури. Те са разделени в три единици:

 • Изследователски екип, посветен на изучаването и отглеждането на водорасли и морски растения.
 • Екип за приложни изследвания, който извършва in vitro тестове за ефективността на откритите съставки върху кожните клетки.
 • Екип за съставяне на формулите, който изследва пробните съставки и разработва съвременни формули, за да отговори на изискванията на потребителите и професионалните козметици.

Многобройните открития на Центъра за изследвания и развитие във Phytomer са защитени с патенти (например: Seastem, Морска изворна вода, Glasswort Oil, Retinocollagen C, Adinergine, Marine Inhibitine, Halopteris Scoparia). В световен мащаб Phytomer е една от козметичните марки с най-много патентовани открития! Най-новите открития на Phytomer подчертават превъзходството на тяхното ноу-хау и потвърждават  световното лидерство на марката в областта на морската козметика.

Изследвания, провеждани във Phytomer се представят редовно на ключови конференции на световната козметичната индустрия и често се публикуват в професионални списания като Personal Care, IFSCC Magazine и Parfums Cosmеtiques Actualitеs и др.

Научно–изследователските лаборатории на Phytomer продължават да изследват дълбочините на океана в търсене на все по-ефективни морски съставки и решения.

Красотата. Опит, на който може да се доверите.

Всички продукти и процедури на Phytomer се подлагат на системни тестове преди да бъдат пуснати на пазара. Често се използват in vitro измервания за оценка на ефективността на новите формули. Продуктите са редовно подкрепяни от отделните in vivo оценки на група доброволци, в реални условия. Всички тези тестове потвърждават висока ефективност на козметичните продукти и процедури, и демонстрират високи качества.

Phytomer предлага гама от продукти на дребно и атрактивно меню от козметични процедури, за да отговори на всички естетически изисквания. Възхитителни текстури, комбинирани с най-новите морски съставки предлагат видимо, сетивно и разкрасителни изживяване – както в салона, така и у дома.

Цялостен подход. Грижа за лицето. Грижа за тялото. Грижа за мъжа.

Изборът на Phytomer за Ваша любима козметична марка не е труден, тъй като тя предлага пълна гама продукти за решаването на практически всеки проблем от суха до чувствителна кожа.

Иновативни, интензивно релаксиращи и изключително активни, продуктите на Phytomer са покана за здрава, естествена и дълготрайна красота. Тези продукти принасят в дар многобройните предимства на морския свят. 40 години опит в производството на козметични продукти, днес дават отражение в изключителни безпрецедентни, високо ефективни козметични продукти и процедури – хидратация, регенерация на кожата, насищане с кислород, гъвкавост и еластичност.

Phytomer също така предлага широка гама  продукти за ефективна грижа за тялото – телесна красота, оформен контур, стягане, фитнес.

И тъй като експертите на Phytomer предлагат и цялостна линия козметични продукти за мъже, с това марката обхваща практически всеки проблем.

Морското биоразнообразие. Производство с грижа за околната среда.

През последните няколко десетилетия, Phytomer демонстрира своя ангажимент към опазването на морските екосистеми, което допринася за съхраняването и възстановяването на ресурсите от водорасли в Бретан и в целия свят.

Phytomer е първата козметична марка, специализирана във отглеждането на водорасли за козметични цели. Морската градина на фирмата е на площ 70 хектара (172 акра) в защитена зона.Тази програма включва по-специално отглеждането на застрашените видове, които по-късно могат да бъдат приобщени към естествената им среда. Морските градини са друг конкретен пример за екологичния ангажимент на Phytomer. Тази 100% естествена и гениална екологична система дава възможност да се третира водата, използвана за производството на продукти с местни пречистващи растения, без да се използват химически разтворители.

Phytomer е единствената лаборатория в света, която запазва всичките си активни съставки в цялостен вид и ги включва в продуктите си като използва изцяло естествени процеси на добиване и обработка. Процесът на лиофилизация запазва без промени структурата и строежа на водораслите и морската вода. Phytomer също така е единствената лаборатория в света, която лиофилизира морска вода, извличайки уникалната активна съставка OLIGOMER®.

Интегрирани научни изследвания и производство. Високо качество продукти, на които може да се доверите.

Благодарение на морските съставки от изследвания в лабораториите, както и своите уникални формули, Phytomer управлява независимо всички етапи на производството – от суровината до крайния продукт. Много строги проверки се извършват на всеки етап от производството, за да се гарантира безупречното качество на козметичните продукти.

Основно значение се отдава на използването на устойчиви производствени техники с цел защита на околната среда. Внедряването на филтриращи механизми за пречистване на отпадъчната от производството вода и изкупуване на електрическа енергия от възобновяеми източници представляват конкретни примери за този ангажимент.

Phytomer Seaweed | Ексфолиращ сапун с морски водорасли, 150 г

24.00 лв. 16.90 лв.Поръчай