Dr. Silver Уред за сребърна вода – генератор на сребърни йони + Подарък! Книга „Лечебната сила на сребърната вода“

99.95 лв.

Уред за получаване на повече от 40 000 литра сребърна вода в домашни условия чрез електролитно отделяне на сребърни йони (Ag+). В резултат на протичане на електролизата, водата се насища със сребърни йони, които взаимодействат и унищожават бактерии и патогени.

 • Произведен в България
 • Сертифициран по TÜV Сертификат № 359_BSP-16P2.0032.0 – C01
 • Лабораторно изследван, с доказан ефект с Протокол за определяне на влиянието на сребърна вода върху патогени от Института по микробиология към БАН.
 • Компактен размер, само 35 х 150 мм – лесно преносим, лесен за съхранение
 • Лесен за употреба и напълно безвреден, произвежда сребърна вода с питейни качества
 • 24 месеца гаранция
 • Гарантирано качество и ефикасност
 • Продукт с официален произход

Уникалната сила на сребърната вода!

 • Унищожава патогенна микрофлора, без да оказва вреда върху здравето на човека
 • Повишава имунитета и кондицията
 • Премахва проблемите в стомашно-чревния тракт
 • Подпомага организма при простуда, грип, ангини и възпалителни процеси
 • Използва се успешно при кожни възпаления, екземи, охлузвания и рани

Подарък!

С поръчка на уреда ще получити безплатно книгата „Лечебната сила на сребърната вода“, автор Захарин Захаринов, консултант д-р Милен Христов.

От книгата ще научите какво представлява сребърната вода, какви проблеми решава, как и в какви концентрации се употребява за различните проблеми. В книгата също ще прочетете историята и легендите за сребърната вода и резултати от научни изследвания.

С този продукт печелите 100 бонус точки за отстъпки при следващи поръчки!


Описание

Уредът за сребърна вода Dr.Silver e напълно безвреден. С компактен размер, лесен за пренасяне и съхранение. Произвежда сребърна вода с питейни качества в домашни условия.

Лесна употреба в 4 стъпки:

 1. Изберете стъклен или порцеланов съд и налейте количеството вода*, което желаете да обработвате (ще прочетете в инстркуциите колко).
 2. Включете уреда, като натиснете и задържите в горната част.
 3. Потопете уреда в съда с водата. След 10 мин той ще се изключи самостоятелно.
 4. Ако времето за обработка на водата е под 10 мин (по приложената в инструкцията таблица) , изключете уреда, респективно ако времето за обработка е над 10 мин, натиснете уреда за включване отново.

(*) Водата трябва да е чешмяна, най-добре – филтрирана или преварена, но не минерална.

Предимства на уреда за сребърна вода Dr. Silver:

 • с него може да произведете повече от 40 000 литра сребърна вода с питейна концентрация;
 • уредът е снабден с цифров таймер (10 мин) с автоматично изключване;
 • сребърният електрод е с проба 1000 и може да се смени в сервиз на производителя, когато достигне 1/3 от първоначалната си дължина;
 • уредът се захранва от 1 бр. батерия 1,5 V с размер ААА, която се сменя лесно в домашни условия без необходимост от сервиз;
 • с помощта на уреда може да се обработва вода с обем от 200 мл до 10 литра.
 • произведената сребърна вода е с питейни качества и помага за добро здраве и красота;
 • произведената сребърна вода е незаменима подкрепа за хигиената на дома;
 • уредът ви спестява много пари от дезинфекциращи средства, препарати и лекарства;
 • уредът е с много малки размери, може да бъде пренесен в чанта и да се използва навсякъде;
 • компактният размер ви позволява да го съхранявате лесно, дори в чекмедже в кухнята;
 • уникален дизайн, надеждност и качество;
 • уредът е херметически капсулиран, може да бъде изцяло потопен във водата.

Сила на сребърната вода:

 • най-широкоспектърният продукт за унищожаване на патогенна микрофлора, без да оказват вредно въздействие върху здравето на човека;
 • ефективни срещу повече от 650 вида бактерии, гъбички и вируси;
 • повишава имунитета и кондицията;
 • премахва проблемите в стомашно-чревния тракт (гастрити, язви, хиперацидитет, хранителни отравяния);
 • подпомага организма при простуда, грип, ангини и възпалителни процеси;
 • подобрява състоянието при кожни проблеми и изгаряния;
 • изглажда бръчките, имат противовъзпалителен ефект;
 • дезинфекцира надеждно хладилници, мивки, съдове, дрехи, детски играчки.

Съхранение на сребърна вода:

Ако сте изготвили по-голямо количество сребърна вода от необходимото, съхранявайте го в стъклени бутилки на тъмно, но не в хладилник. Препоръчително е сребърната вода да се приготвя в малки количества за прием веднага.

Изследвания и факти за сребърната вода:

 • Среброто действа като силен антибиотик с широк спектър на въздействие, без никакви странични явления за здравите тъкани и органи, като запазва полезната микрофлора.
 • В полетите на совалките от НАСА се използва само сребърна система за почистване на вода. Сребърни филтри за прочистване се използват в Швейцарските авиолинии, British Airways, Lufthansa и Air France.
 • Сребърната вода унищожава над 650 вида болестотворни бактерии, вируси и микроорганизми, стотици болести, инфекции и възпаления.
 • При равни концентрации, противовъзпалителният и дезинфекционният ефект на среброто е 1750 пъти по-силен от този на карболовата киселина и 3,5 пъти по-силен от този на сублимата.
 • 4500 години преди новата ера в древен Египет войниците използвали сребро за лечение на бойни рани, като полагали тънко сребърно фолио върху тях и те бързо зараствали. Този метод се използвал също и в древна Елада, древен Рим, Индия и Китай.
 • В Аюрведичната медицина, в малки количества, среброто се използва като тоник, еликсир и средство за подмладяване на хора, омаломощени от старост или болест.

Домашните методи за производство на сребърна вода чрез потапяне на сребърен предмет във вода са ненадеждни и крият редица опасности.

При разтварянето на сребърния предмет, освен сребърни йони във водата ще попаднат и големи количества йони на тежки метали като живак, олово, кадмий, никел, хром и други, които са участвали в сплавта при изработка на сребърното изделие. Натрупването в организма на подобни тежки метали води до сериозни заболявания на пикочно-половата система, бъбречна недостатъчност, цироза на черния дроб, рак и др. Тежките метали не могат да се изхвърлят от организма и оказват пагубното си действие до края на живота.

И не само. Както ще прочетете в инструкциите за употреба и книжката подарък, сребърната вода се използва в различни концентрации при различни случаи. Потапяйки сребърен предмет във вода е не само ненадежден, но и бавен метод, който не ви позволява да постигнете желаната концентрация на сребърни йони във водата и ефективността на произведената вода ще бъде под  голямо съмнение и опасност за здравето ви.

Затова самодейността при изработването на уреди за сребърна вода крие опасности. Препоръчваме ви да имате сертифициран уред за сребърна вода.

Как действа среброто?

Антибактериалните средства играят важна роля в контрола на инфекциозните заболявания и ограничаване разпространението на патогените. През последните десетилетия стремително нараства интересът към сребърната вода като мощно антибактериално, противогъбично и антивирусно средство.

В тази връзка, представлява интерес как елементарно средство като сребърната вода, може да има толкова универсален ефект.

Обяснение за механизма на действие на среброто върху микроорганизмите дава адсорбционната теория, съгласно която бактерията губи жизнеспособността си в резултат на електростатични сили, възникващи межлу отрицателно заредената клетъчна стена и положително заредените сребърни йони.

Клетъчната стена на бактериите е тънка, еластична структура, разположена над цитоплазмената мембрана. Тя се явява външен скелет, който определя сравнително постоянната форма на бактерията. Стената се състои от няколко слоя, като най-външният опорен скелет на клетъчната стена е пептидогликанов слой, който присъства в почти всички видове бактерии. Клетъчната стена е изключително тънка, едва 10-15 нм. Тя пропуска соли, кислород и други ниско молекулни съединения, а през нея от клетката се отделят токсини и някои ензими, участващи в извънклетъчното смилане.

Сребърните йони взаимодействат с пептидогликановия слой, като променят повърхностния електрически заряд на клетъчната стена и блокират способността й да транспортира кислород и други вещества към клетъчното ядро. Това води до „задушаване“ и смърт на бактерията.

Среброто оказва олигодинамичен ефект върху бактерията –  има способността, дори в съвсем малки количества, да възпрепятства развитието й като блокира важни ензими, участващи в метаболитните взаимодействия за изхранване  на клетката (цикъл на Кребс). Ензимите, участващи в цикъла на Кребс, съдържат в молекулата си сулфхидрилна група, в която участва серен атом. Среброто притежава голяма активност по отношение на сярата и серните съединения, поради което сребърният йон се присъединява към серния атом в молекулата на ензима и блокира действието му. Когато се блокира функционирането на ензима, се нарушават жизнените процеси на бактерията и тя загива. Това се случва дори при много ниски концентрации на среброто.

Изследвания доказват, че бактериите са в състояние концентрират в себе си сребро от разтвори с ниска концентрация до нива, надхвърлящи границата на токсично действие.

Сребърните йони имат способност да се свързват с нуклеиновите киселини (ДНК и РНК) на бактериите, като по този начин блокират копирането на наследствената информация, нужна за клетъчното размножаване.

Защо среброто не уврежда нашите клетки?

Клетките на многоклетъчните организми (хората и животните) се различават по структура и размери от тези на едноклетъчните. Клетъчната ни мембрана не съдържа пептидогликанов слой, а клетките са много по-големи. Те съдържат значителни количества еднакви функционални групи и за да се блокират напълно, са нужни многократно по-високи концентрации на среброто.

Изследвано е влиянието на сребърните йони върху жива мозъчна тъкан от мишка и различни бактерии, чрез едновременното им инкубиране в разтвор. Експериментът показа, че морфологията на еритроцитите и левкоцитите от кръвта на мишката остава непроменена, клетките от тъканите на мишката остават с непроменени мембрани, запазват нормална клетъчна структура и жизнеспособност, докато бактериите са унищожени напълно. Тези изследвания потвърждават факта, че сребърните йони разрушават структурата на бактериалните клетки, без да засягат клетките на висшите организми.

Вирусологични изследвания, проведени в редица страни, установяват, че сребърните йони унищожават също и грипни вируси от тип А и тип В, ентеровируси, аденовируси, а също така инхибират вируса на СПИН. Изследванията доказват големите предимства на среброто в терапията на вирусните инфекции, в сравнение със стандартните терапии.

Сребърните йони притежават още едно изключително важно свойство, което открива невероятни възможности пред съвременната медицина. Деленето на клетките на тъканите се нарича митоза (от гръцки: МИТОС — нишка, влакно). При нормални условия по време на митоза от една клетка сe образуват две нови идентични дъщерни клетки с еднакъв брой хромозоми, равен на броя на хромозомите в майчината клетка. Когато деленето протича в присъствие на сребърни йони, механизмът се променя радикално и вместо две еднакви дъщерни клетки, се образуват една идентична дъщерна клетка и една недиференцирана (необособена) стволова клетка.

Стволовите клетки са недиференцирани клетки, които могат да се превърнат в какъвто и да било вид специализирани тъканни клетки (съобразно моментната нужда на организма). При травма, организмът изпада в стресово състояние и се опитва с всички средства да възстанови целостта си. При зарастване на раните се образуват белези, които са резултат от натрупване на бързо образуващи се клетки от неспецифична съединителна тъкан на мястото на увреждането.

При наличие на стволови клетки, те могат да се придвижват до засегнатия участък чрез кръвния поток и да се превърнат в такъв тип клетки, каквито са клетките на увредената тъкан. Така, раните ще се възстановяват бързо, без да остават белези. Механизмът, по който сребърните йони помагат за възстановяването на тъканите, е открит и проучван от професор д-р Робърт Бекер. Бекер съобщава за откритието си през 1987 година на първата международна конференция за приложение на среброто и златото в медицината. През 1998г. Робърт Бекер получава патент (номер US5814094) за метод, устройство и материали за регенерацията на тъканите с помощта на сребърни йони.

Производител

Грийн Мастер, България

Dr. Silver | Уред за сребърна вода + Подарък! Книга „Лечебната сила на сребърната вода“

99.95 лв.Поръчай