VODOLEK Активатор за жива и мъртва вода с анод от чист титан и катод от неръждаема стомана (без метален вкус!)

145.95 лв.

Живата и мъртвата вода притежават силна биологична активност и могат да се прилагат външно и вътрешно за профилактика на широк кръг заболявания, както и за редица приложения в домакинството.

Активаторът за жива и мъртва вода VODOLEK е лесен за употреба в домашни условия.

С този продукт печелите 146 бонус точки за отстъпки при следващи поръчки!


Описание

Активаторът за жива и мъртва вода VODOLEK представлява електро-химична клетка, състояща се от два електрода – анод и катод, разделени с преграда от неглазиран порцелан, позволяваща селективна миграция на йони между електродите. При работата на повечето подобни уреди, продавани на пазара (дори и тези с цени над 1000 лв.) се наблюдава образуване на светла жълто-кафява утайка и интензивна корозия на анода, което е показател за замърсяване на активираната вода с тежки метали. В резултат на това, вместо да се получи вода с лечебни свойства, се получава отровен коктейл, рушащ здравето. При разработването на активатора VODOLEK са предприети специални мерки за предотвратяване на тази опасност, като анодът е изработен от устойчив на корозия чист титан, покрит с платина, а катодът е изработен от специална неръждаема стомана марка EN 1.4301. Допълнително емисията и дифузията на метални йони се елиминират чрез импулсно високочестотно захранване на електро-химичната клетка. Процесът на електро-химична активация на водата се управлява от електронен таймер. Той определя автоматично продължителността на обработка на водата в зависимост от нейните качества. Използваните конструктивни решения осигуряват удобство и пълна безопасност при работа с уреда.

Технически данни за уреда

Изпълнява три програми с времетраене 30, 60 или 90 минути, които постигат различно рН на водата, както следва:

Таблица 1. Време за обработка на на водата и ориентировъчни стойности на рН

Време, минутиЖива вода, pHМъртва вода, рН
3085
6094
90103

Захранване: мрежов адаптер 12v
Входна мощност: 4V

Приложение на жива и мъртва вода

  • Живата вода (католит, алкална вода) е отлично тонизиращо и стимулиращо средство с висока антиоксидантна активност. Тя ускорява биологичните процеси в организма, повишава кръвното налягане, подобрява апетита и усвояването на храната, придава енергия и бодрост, ускорява обмяната на веществата. Стимулира бързото зарастване на различни рани от драскотини до язви на стомаха и дванадесетопръстника. Живата вода е ефективно средство за пране и обезмасляване на повърхности; стимулира растежа на домашни и градински цветя и растения. Освен алкалните свойства, живата вода е заредена с отрицателни заряди около 0,8-0,9 волта. Тя губи свойствата си по-бързо, отколкото мъртвата вода, за около седмица, при условие, че се съхранява в плътно затворени съдове.
  • Мъртвата вода (анолит, киселинна вода) забавя биологичните процеси в организма, понижава кръвното налягане, успокоява нервната система, подобрява съня, намалява болките в ставите. При редовно изплакване на устната кухина с нея след ядене, тя разтваря зъбния камък, спира кръвотечението от венците и дезинфекцира устната кухина. Тя е мощно бактерицидно и дезинфекциращо средство и може да се използва за обработка на бельо, дрехи, хранителни продукти, плодове, зеленчуци, съдове и помещения.

Свойствата на анолита и католита са съвършено различни. При смесването на анолит и католит се получава отново неутрална вода. Затова, когато за лечебни цели се налага използуването на двата типа вода, между тяхното приемане следва да има поне едночасова разлика.

Живата и мъртвата вода разделно или комбинирано могат да се използват за лечение и профилактика на грип, хрема, ангина, болки в гърлото, ларингит, гингивит, зъбобол, главоболие, херпес, бронхиална астма, бронхит, алергии, конюнктивит, хепатит, гастрит, киселини в стомаха, язва на стомаха и дванадесетопръстника, хемороиди, запек, следоперационни рани, изгаряния, псориазис, дерматомикози, абцеси, екземи, ревматизъм, разширени вени, захарен диабет.

Освен това и живата вода, и мъртвата вода могат да се използват за хигиена на кожата на лицето, изглаждане на бръчки, грижа за косата, премахване на неприятния мирис на краката и др. Пълно и точно описание на техническите характеристики и начина за работа с уреда, както и пълен списък на заболяванията и процедурите, свързани с тях, можете да намерите в инструкцията на прибора и на интернет страницата ни www.green-master.eu

Не е целесъобразно активираната вода да се съхранява в хладилника. Изследванията показват, че при охлаждане времето за съхранение не се увеличава. При кипване активираната вода губи свойствата си много бързо, поради което се препоръчва да не се приготвя вода в запас. По-добре винаги да се използва свежо приготвена вода, а остатъкът да се използва за поливане на цветята, пране и т.н.

Използване на жива и мъртва вода

Откъс от книгата „Лечение с жива и мъртва вода” на Максим Баринов

„Въздействието на водата, получена с активатора, е универсално, често профилактично. Важно е само да се знае в какво количество и за колко време да се използва водата. Много е важно да не прекалите — помнете, че заради силно действащата киселинно-алкална структура  можете да използвате живата и мъртвата вода в малки дози и не по-дълго от 3–4 дни.

  • Тя влияе добре на вътрешните органи — бъбреци, черен дроб, стимулира работата на червата.
  • При стомашно-чревни разстройства  изпиването на половин чаша мъртва вода до половин час ще премахне болките в корема.
  • При простуда, хрема, ангина , дори при грип активираната вода действа много ефективно.
  • Гнойни рани, циреи, изгаряния  зарастват направо пред очите при използването на тази вода. Поразеното място трябва да се промие с мъртва вода, а след 3–5 минути да се намокри с жива вода и след това, в продължение на две